Evaluare si testare psihologicaEvaluare si testare psihologica - sedinta 150lei/ora (evaluarea psihologica standard necesita 2 sedinte)
 
Psihodiagnosticul tulburarilor psihice
- trimis de catre medicul psihiatru
- la cerere, evaluarea psihologica datorata indoielii cu privire la deplinatatea facultatilor mentale
- evaluare psihologica pentru pacientii cu afectiuni psihiatrice: tulburare deliranta, schizofrenii, tulburare depresiva, etc.
 
Evaluare psihologica a persoanei/cuplului in vederea adoptiei
Evaluare psihologica a persoanei/cuplului in vederea fertilizarii in vitro
Evaluarea copilului, adolescentului, adultului si varstnicului
 
Testarea personalitatii
Personalitatea reprezinta ansamblul de caracteristici  afective, emotionale, dinamice relativ stabile si generale ale felului de a fi al unei persoane in modul in care reactioneaza la anumite situatii in care se gaseste. (Marele Dictionar al Psihologiei- Larousse). 
Majoritatea indivizilor prezinta trasaturi de personalitate amestecate. In aceasta combinatie domina un factor ce incadreaza individul intr-o categorie sau alta.
Personalitatea matura este acea personalitate capabila de adaptare la situatii noi si variate, de integrare in diferite structuri sociale acceptand normele, regulile societatii in care traieste fara a-si pierde din propria originalitate.
 
Testarea nivelului de inteligenta QI (6 - 80 de ani)
Nivelul de inteligenta se stabileste pe baza raspunsurilor corecte la proba “Matrici progresive standard” (J.C.Raven) cat si din interviul clinic. ” Matrici progresive standard” este o proba de observatie si gandire clara, fara limita de timp ce masoara abilitatea  persoanei de a extrage relatii, de a intelege o idee, analiza ce se face prin perceperea intregului. Interviul clinic evidentiaza abilitatea reproductiva a persoanei, aceea de a comunica acea idee. Sistemul de gandire este dat de modul de repartitie a figurilor in imagine. Capacitatea intelectuala este cota totala raportata la varsta cronologica a subiectului.

Logo Sitemap

Powered by SC REFRAMING SRL
Copyright 2023 Psihoterapeut Bucuresti Carmen Docan