Psihoterapie- individuala sedinta - 200 lei / 50 minute
- cuplu / familie sedinta 300 lei / 90 minute
 
Psihoterapia cognitiv-comportamentala este o terapie de scurta durata si ocupa locul 1 in lume in eficienta. Terapia cognitiv-comportamentala abordeaza toate tulburarile anxioase (atac de panica, anxietate generalizata, agorafobie, fobii specifice, fobie sociala, tulburare obsesiv-compulsiva, tulburare posttraumatica de stres); tulburarile afective (depresia, bipolare), tulburarile alimentare. 

Psihoterapia cognitiv-comportamentala reclama ca simptomele sunt consecinte necesare ale unor rationamente eronate iar cu ajutorul unui psihoterapeut persoana va reusi sa construiasca rationamente adecvate cu privire la natura reala a suferintelor sale. Psihoterapia functioneaza in baza unor tehnici/metode cu rol in restructurarea gandurilor eronate, sentimentelor si comportamentelor neadecvate. Gandurile, interpretarile noastre influenteaza starea afectiva asa incat modificarea  modului de a gandi contribuie la imbunatatirea dispozitiei si a calitatii vietii.

Dintre obiectivele psihoterapiei putem enumera: dezvoltarea cunoasterii de sine, eliberarea potentialului individual de maturizare, dezvoltarea capacitatii de a-si asuma decizii cu privire la propria viata, valorizarea relatiilor personale, etc.

Apartenenta la un grup creste stima de sine a fiecarui membru al grupului. In psihoterapia de grup, membrii grupului afla de ce fac ceea ce fac, cum au ajuns asa cum sunt, pot intelege cum sunt vazuti de catre ceilalti cat si modul in care ei au interactionat cu ceilalti de-a lungul timpului. In timp, intreg grupul format pentru psihoterapie incepe sa functioneze ca un “microcosmos social” (Yalom) unde membrii acestuia ajung sa se cunoasca profund si deplin in plan psihic, impartasesc cu ceilalti propriile probleme, invata sa se accepte pe ei si pe ceilalti, sa se sustina reciproc, predomina “spiritul de echipa”. Legaturile personale dintre acestia devin pozitive, profunde si reciproce.

Logo Sitemap

Powered by SC REFRAMING SRL
Copyright 2024 Psihoterapeut Bucuresti Carmen Docan